26 Şubat 2011 Cumartesi

"Yağmurlu Bir Gün" Çocuk Sırt Çantası

En son eklediğim kırmızı gece çantasının farklı renklerinden oluşan bir seri olduğunu söylemiştim. Ancak daha onların süslemelerini tamamlamadım, çünkü bir çocuk çantası fikrim vardı ve onu yaptım. Ancak tam da kafamda canlandırdığım gibi olmadı ama hoşuma gitti. Bu günlerde yaşadığımız yağmurlu havaya da uygun oldu ayrıca. :)

Ve işte fotoğrafı burada..


Kot kumaşla çalıştım. Tabanı 17cm x 11cm , çantanın boyu 28cm. Düşündüğümden daha ince ve uzun oldu. Merak edenler için söyleyeyim, kalıbını bu sitedeki tutorial dan kullandım. Aplike fikrini de başka bir siteden aldım. Ancak şu anda bulamadım adresini. Bulunca onu da yazacağım burda. Ama bulutlar ve yağmur damlaları vallahi benim fikrimdi :)

Baştan beri ağız kısmı büzgülü bir sırt çantası düşünmüştüm. Çantanın ağız kısmına ip geçirmek için kuşgözü çakacaktım ancak çanta zaten dar oldu.  Ağız kısmını büzmesem bu sefer kapak küçük kalacak. Ne yapacağıma şimdilik karar veremedim...

Arkadan görünüşü

Tabanı..

Bu konuda da bir şey söylemek istiyorum. Tabanlı çanta dikmek zormuş, gerçekten! Bir de kot kumaş. Yok bi daha kalkışmam heralde. Bundan sonrakinde taban kullanmadan yapacağım.


Kapağın açık hali

Ağız kısmı hakkında fikir belirtebilirsiniz. Hemen bir anket yapalım ya da :)

ANKET
1- Kuş gözü çakıp, büzgülü mü yapayım?
2- Düz olarak böylece kalsın mı?


Zaten bu çalışma biraz deneme gibi oldu. Bundan sonrakinde biraz değişiklikler yapacağım, ancak aplike kısmı aynı şekilde temalı olacak.


6 yorum:

Seval dedi ki...

çok sevimli olmuş. Özellikle işlemesine bayıldım.

Gelelim ankete, bence büzgülü olmalı. Bu çantayı bir çocuğun kullanacağını düşünürsek ağzı kapanmazsa içindekiler dökülecektir:)

gülşen dedi ki...

çok güzel olmuş.ellerine sağlık:))

ağzı büzgülü olsun daha kullanışlı olur bence.

cemil kendir dedi ki...

ewet bencede büzgülü olsun
ben ne anlarsam artık :D

Zülü dedi ki...

Neden öyle diyorsun? Anlarsın tabiki de! Sen hiç çanta kullanmıyon mu? :P

yaseminkale dedi ki...

çok güzell bu ...

Zülü dedi ki...

yaseminkale, teşekkür ederim :)