20 Mayıs 2011 Cuma

Kamuflaj Desenli - Çocuk Sırt Çantası


Boyutları 38cm x 32 cm olan bir çocuk sırt çantası. İçinde bir bölmesi var. Kapağı manyetik çıt çıtlı ve ağız kısmı bir iple büzülebiliyor. Keçeden bir de Türk Bayrağı yaptım üzerine takılabilecek şekilde.



 Arkadan görünüşü, sırt askıları


 İç Cebi


Ağız kısmındaki bağcıkları

11 Mayıs 2011 Çarşamba

Askılı Küçük Kot Çanta


Boyutları 22 x 18 cm ölçülerinde. Küçük bir çanta oldu. Ağız kısmı fermuarla açıp kapanıyor. Arkadaşım cüzdanını, telefonunu koymak için istedi.



Aslında el çantası istemiş, ben yanlış anlamışım, askılı yaptım. Askısı küçük bir parça yardımıyla çıkarılabiliyordu. Ben de çıkardım ve çantanın yanındaki parçaları da el ile tutabilecek bir sap haline getirdim. Böylece el çantası oldu :) O halinin fotoğrafını çekememişim ama. O yüzden gösteremiyorum. Başka bir kaç açıdan çekilmiş fotoğrafları da aşağıdadır.




7 Mayıs 2011 Cumartesi

Büyük Hobo Çanta - Lacivert Kot Kumaş

Büyük model çantanın, kot kumaşla yaptığım çalışmasını da bitirdim. Askısını şimdilik iğneyle tutturdum, arkadaşımın boyuna göre ayarlayıp sabitleyeceğim yerine. Aslında askı boyu ayarlama parçası var ama kullanmadım. Çünkü bu çantanın askı genişliği biraz kalın ve parçalar küçük kalıyor.


İçinde her iki yüzüne de gözler ekledim. Büyük olan bölmenin üzerine bir de cep telefonu koyabilmek için bir göz var. Büyük bölmenin ağız kısmında cırt cırt bant var.




Üstüne de büyük bir çiçek istemişti. Keçeden sade bir kırmızı çiçek ve yeşil yaprak ekledim.






3 Mayıs 2011 Salı

Büyük Hobo Çanta - Açık Mavi Kadife

Bir arkadaşımın isteğine göre yapmaya çalıştım bu çantayı. Biraz büyük boy oldu istek üzerine çünkü içine çocuklarının eşyalarını dolduracak. Tam "anne çantası" anlayacağınız ;) Eni 57, boyu 47 cm..


Henüz tam bitmedi. Hatta kendisine kot kumaşla çalışacağım ancak daha öncesinde modeli oturtmak için kadife kumaşla denedim. Sap kısmı da daha bitmedi. Zinciri öylesine takmıştım ama hoşumuza gitti, zincirin omuz kısmına aynı kumaştan bir ara parça eklemeyi düşünüyorum. Çünkü bu haliyle omuzu kesiyor. Üzerine büyük çiçekler istedi, bir kaç tane deneme yaptım..Hangisini seçerse o eklenecek, ya da değişik bir çiçek yaparım, bilmiyorum şimdilik..


Yan kısmına da biberon, suluk koymaya bir göz eklenecek. İçinde bir tane büyük cebi var, belki iç kısmına  bir göz daha eklerim onunkini yaparken. En son fermuarlı olduğunu da ekleyeyim. Fermuar dikmekten hep çekinirdim ama korktuğum kadar olmadı :) Denemelerime devam edeceğim.


Kot kumaşına uygulanmış halini de bir kaç gün içinde paylaşmayı düşünüyorum. Artık bitirmem lazım çünkü, yoksa kendisi bu çantayı kafama geçircek :)

Görüşmek üzere :)