27 Şubat 2011 Pazar

Gece Çantası Serisi - Yeşil, Mavi, Gri, Kırmızı

Bugün oturdum bunları da tamamladım.

İlk olarak mavi çanta :


 İkinci sırada yeşil çanta :



Ve üçüncü olarak gri :



En son olarak da tabi bir arada nasıl duruyorlar bakalım. Oğlumun deyimiyle "arkadaş arkadaş" :) çektim bir de..





26 Şubat 2011 Cumartesi

"Yağmurlu Bir Gün" Çocuk Sırt Çantası

En son eklediğim kırmızı gece çantasının farklı renklerinden oluşan bir seri olduğunu söylemiştim. Ancak daha onların süslemelerini tamamlamadım, çünkü bir çocuk çantası fikrim vardı ve onu yaptım. Ancak tam da kafamda canlandırdığım gibi olmadı ama hoşuma gitti. Bu günlerde yaşadığımız yağmurlu havaya da uygun oldu ayrıca. :)

Ve işte fotoğrafı burada..


Kot kumaşla çalıştım. Tabanı 17cm x 11cm , çantanın boyu 28cm. Düşündüğümden daha ince ve uzun oldu. Merak edenler için söyleyeyim, kalıbını bu sitedeki tutorial dan kullandım. Aplike fikrini de başka bir siteden aldım. Ancak şu anda bulamadım adresini. Bulunca onu da yazacağım burda. Ama bulutlar ve yağmur damlaları vallahi benim fikrimdi :)

Baştan beri ağız kısmı büzgülü bir sırt çantası düşünmüştüm. Çantanın ağız kısmına ip geçirmek için kuşgözü çakacaktım ancak çanta zaten dar oldu.  Ağız kısmını büzmesem bu sefer kapak küçük kalacak. Ne yapacağıma şimdilik karar veremedim...

Arkadan görünüşü

Tabanı..

Bu konuda da bir şey söylemek istiyorum. Tabanlı çanta dikmek zormuş, gerçekten! Bir de kot kumaş. Yok bi daha kalkışmam heralde. Bundan sonrakinde taban kullanmadan yapacağım.


Kapağın açık hali

Ağız kısmı hakkında fikir belirtebilirsiniz. Hemen bir anket yapalım ya da :)

ANKET
1- Kuş gözü çakıp, büzgülü mü yapayım?
2- Düz olarak böylece kalsın mı?


Zaten bu çalışma biraz deneme gibi oldu. Bundan sonrakinde biraz değişiklikler yapacağım, ancak aplike kısmı aynı şekilde temalı olacak.


23 Şubat 2011 Çarşamba

Kırmızı..

4 farklı renkle yaptığım grubun ilk çantası, kırmızı clutch.. Küçük el çantası boyutlarında, eni 25cm boyu 17 cm. Kumaşın hafif kırışık bir özelliği var, kapağına da aynı kumaştan gül yaptım, ön sırayı da taşlarla süsledim.


21 Şubat 2011 Pazartesi

Burberry Desenli Hobo Çanta

Bahsettiğim diğer çanta da  işte budur. Kalıbı Gri Hobo Çantayla aynı.


Alttaki fotoğraftada görüldüğü gibi tamamlamadım daha, sapını tam olarak monte etmedim, teyel dikişiyle tutturdum şimdilik.


20 Şubat 2011 Pazar

Uzuun bir aradan sonra..

"Merhaba Sevgili Günlük..."

Yok olmadı, düzeltiyorum:

"Merhaba Sevgili 15Günlük..."

En son ne zaman kayıt ekledim ben? Bir bakayım... tam on gün olmuş. Geçtiğimiz hafta içi bir iki çalışma yapabildim, aslında kafamdan geçenleri gerçeğe dönüştürebilsem hergün bir şeyler çıkacak ama nedense vakit bulamıyorum... Son zamanlarda ev işlerini biraz sadeleştirdim, kendime daha fazla vakit kalsın istiyorum. Sadeleştirme derken ihmal etmiyorum ama mesela hergün ev süpürmeyi bıraktım. Ne o öyle, yap yap yap bir yere varamıyorsun. Eeeeh! diyorum bu günlerde.. 1 numara okuldayken, 2 numara da uyuyunca ya dikiş dikiyorum ya da kendime zaman ayırıyorum.

Geçtiğimiz hafta hobo çanta denemelerime 2 tane daha ekledim. Gri renkli bayağı kalın bir kumaşım vardı. İçine tela kullanmadım bu yüzden. Dikince çok sade geldi bu yüzden bir kaç çiçek ekledim. Eni 41cm, Boyu 32cm. İçinde siyah astarı var. Fiyatı 20TL.



11 Şubat 2011 Cuma

El Çantası

 Bu çantayı el çantası olarak düşündüm, ancak makyaj çantası olarak da kullanılabilir. Üstten fermuarla kapanıp açılıyor. Tabanı 30 cm, ağız kısmı 20 cm genişliğinde. Yüksekliği de 24 cm. İçinde ise siyah astarı var. El çantası olduğu için küçük bir tutma aparatı ekledim. Bu yüzden askısı yok.



7 Şubat 2011 Pazartesi

Sarp'ın "Tamirci Çantası"

Oğlum çanta diktiğimi gördükçe "Anne, bana da dik, bana ne zaman dikeceksin?..." diye diye yanımdan ayrılmıyor. :) Aslında bu çanta yeni değil, bir süre önce dikmiştim. Sırt çantası yaptım ona. Kapağına da çok sevdiği tamir aletlerini işledim. Artık yuvaya bununla gidiyor :)

Çantamı beğenipte kullanan biri var en azından ;)





Siyah Beyaz Pitikareli Kot Çanta

Nihayet ... Kesip hazırlamıştım ama geçen hafta elime hiç alamadım, çocuklar çok hastaydı. Neyse hafta sonu bunu da bitirdim. Kesilmiş hali ve Bitmiş hali :


Bitmiş derken daha askısını eklemedim. Onun için farklı bir şey düşünüyorum. Farklı açılardan fotoğrafları da aşağıda, buyrun efendim :

Kapağın açık hali

İç cebi


1 Şubat 2011 Salı

Kot Çantalara Devam..

Bugün ekoseli çantamın fotoğraflarını yeniden çektim, güncelledim. Kendi başlığında görebilirsiniz.

Bir de aynı kalıpla kestiğim diğer çantaya da başladım. Bunun içinde siyah-beyaz pitikareli kumaş kullandım. Bitirince fotoğraflarını eklerim.


Şunu da belirtmek istedim, çantalarla ilgili merak ettikleriniz ve sormak istedikleriniz varsa iletişim bölümünde belirttiğim mail adresimden bana ulaşabilirsiniz.