30 Ocak 2011 Pazar

Ekoseli Kot Çanta

 Önden görünüş
 Askı detayları
 Kapağın iç tarafının görünüşü
Çantanın içinin görünüşü


Kaç gündür blogla ilgilenemedim. Hafta sonu cumartesi alış-veriş yaptım, kumaş, kuşgözü, çanta askısı için toka vs. aldım. Bugün (pazar) ise aldıklarımı hemen kullandım. Kot kumaştan kapaklı çanta yaptım. İçinde ekoseli bir kumaş kullandım ama kumaş cinsi nedir bilmiyorum. İçinde ve arkasında cebi var. 35cm x 33cm ebatlarında. Askısı ise ayarlanabilir uzunlukta.

26 Ocak 2011 Çarşamba

Phobe ya da Hobo Çanta


Bu çantanın tam adını hala anlayamadım. Fotoğraflarda kahverengi tonlu görünüyor ama aslında bordo krem ekoseli. Eni boyu hemen hemen 35cm x 30cm kadar. Sapı da kısa: 50 cm. İçinde bir tane de cebi var. Bu modelden başka kumaşlarla ve bir büyük boyunu da deneyeceğim. Bu aralar kumaş sıkıntısı çekiyorum. Gidip almam lazım..

Kapaklı Çantalar

 

Bu iki çantam da aynı model. İçlerine cep yaptım. A4 boyutlarında kitap, dergi vs. sığar içine. Mavi olanın sapı biraz uzun.

Çantaları nasıl diktiğimi anlatayım biraz da : Bunların kumaşlarını geceden kesip hazırlıyorum, sabah işlerimi haledip, ufaklık uyuyunca hop makinanın başına. Çalışma ortamım şimdilik biraz sıkışık. Bilgisayar masasını bir kenarını kullanıyorum. Tabi bir de iki tane meraklı çocuk olunca yok iğne mi düştü, yok makas ortada mı kaldı, onu almasın, bunu ellemesin köşe bucak kaçarak dikiyorum.

Yazlık Çantalar 2



Bu kumaş su geçirmiyormuş. Alırken adam üzerine su döktü, biz aaa! derken su akıp gitti gerçekten. Bu çantayı kendim yaptım, kendim beğendim. Kumaşın canlı renklerinden heralde.. Çanta şu anda bende değil ama aynısından bir tane daha yapıcağım. Çiçeklerle bambu saplar çok yakıştı bana göre..
Enine boyuna gelince 46cm genişliğinde 41cm boyunda. Bayağı bir büyük yani. İçinde fermuarlı cebi vardı. Çok uğraştım o cebe fermuar dikmeye. Fazla dikiş bilgim yoktur, pratik olarak halledemiyorum bazı işleri. Zamanla öğreneceğiz bakalım..

Yazlık Çantalar 1




Geçen yaz aldığım kumaşlarla denediğim çantalardan birincisi bu. 34cm eninde 38 cm boyunda. Askıları yaklaşık 35cm. Bu çantamı dikerken fazla malzemem yoktu. Kapatma kısmını cırt cırt bantla yaptım. İçinde mavi astarı var. Düz bir çanta, günlük (alışveriş, okul vb.) kullanım için düşündük! (Yeğenimle birlikte tasarladık! Ne tasarım ama değil mi?! :) )

Hadi Bakalım Başlıyoruz

Merhaba, Ben Zülü ,

Çantalarımı tek tek fotoğraflayıp mail atmaktansa, bu şekilde toplu olarak göstermeyi istedim. Fırsat buldukça ve yeni çanta dikince burada sizinle paylaşacağım. Yine fırsat bulup yapabilirsem eğer çantaların kalıplarını da paylaşmak istiyorum.
Du bakalım! N'olcak bu işin sonu!? Hayırlı uğurlu olsun :)